Vrijwilliger gezocht

Door het toenemende aantal gasten en een binnenkort te openen locatie in Appingedam is Fietsmaatjes Eemsdelta op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de volgende functies:

Wordt vrijwilliger bij Fietsmaatjes Eemsdelta

Genieten van de omgeving op de fiets, dat gun je toch iedereen? Fietsmaatjes Eemsdelta koppelt vrijwilligers met inwoners (gasten) die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Samen maken zij fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning. Dit is een e-bike waarbij je naast elkaar zit. Zo kunnen ze genieten van onderlinge gesprekken, de omgeving en zijn ze lekker in beweging. Daar fleurt iedereen van op: gasten én vrijwilligers!

Coördinatoren

Houdt persoonlijke intakegesprekken met nieuwe gasten en vrijwilligers en koppelt een gast met een vrijwilliger. Organiseert informatieve en gezellige vrijwilligersbijeenkomsten. Monitort het fietsen met gebruik van het online planningssysteem. Is communicatief vaardig en vindt het leuk om met mensen uit onze doelgroep om te gaan. Als coördinator bent u lid van het bestuur.

Technisch beheerder

Kijkt wekelijks de duofietsen na volgens de onderhoudsrichtlijnen. Is contactpersoon met de fietsenmaker. Geeft fietstrainingen aan nieuwe vrijwilligers. Als technisch beheerder bent u lid van het technisch team.

Penningmeester

Zorgt voor fondsaanvragen, maken van begrotingen en stelt jaarrekeningen op. Houdt de administratie bij van alle inkomsten en uitgaven zoals gastenbijdragen, bijdragen van fondsen, kosten van de duofiets, reparaties en andere kosten. Als penningmeester bent u lid van het dagelijks bestuur.

Secretariaatondersteuning

Verzorgt de correspondentie, houdt de bestanden bij van persoonsgegevens en overeenkomsten met vrijwilligers, gasten en relaties. Is verantwoordelijk voor de PR/Media. Stelt verslagen op van vergaderingen en maakt het jaarverslag. Ondersteunt de coördinatoren met hun werkzaamheden. Als secretariaatondersteuning bent u lid van het dagelijks bestuur.

Vrijwilligers

Tevens zoeken wij fietsvrijwilligers die het leuk vinden om met gasten te fietsen.

Bent u geïnteresseerd in één van de vacatures of wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met Annette Feijen, secretaris Fietsmaatjes Eemsdelta, via 06 46 35 47 81 of via e-mailadres: info@fietsmaatjeseemsdelta.nl. Wilt u meer weten over Fietsmaatjes Eemsdelta? Kijk dan op onze website.